TS-Nuorisohiihdot

Alku järjestää joka talvi piirikunnalliset TS-Nuorisohiihdot. Kilpailun yhteistyökumppani on Turun Sanomat.

Kilpailussa on sarjat 8-18-vuotiaille tytöille ja pojille.

Seurojen välinen pistekilpailu

Kilpailussa jokainen sarjassaan kymmenen parhaan joukkoon hiihtänyt tuo seuralleen pisteitä 11, 9, 8, 7 jne. Jos sarjassa on osallistujia vähemmän kuin kymmenen, saa voittaja pisteitä osallistujamäärä+1, toiseksi tullut kaksi vähemmän ja siitä eteenpäin aina yksi vähemmän. Pisteet lasketaan seuroittain yhteen ja eniten pisteitä kerännyt voittaa seurakilpailun ja saa kiertopalkinnon.

Tasapisteissä ratkaisee suurimmat yhdestä sarjasta seuran saamat pisteet. Jos nekin ovat tasan, ratkaisee seuraavaksi suurimmat sarjapisteet.

Kolmen pistekilpailuvoiton jälkeen voittaja saa kiertopalkinnon omakseen. Kilpailu uudesta kiertopalkinnosta alkaa seuraavana vuonna uudestaan.

Maratontaulukko

Talven 2013 kilpailun jälkeen on ensimmäistä kertaa julkaistu kaikkien TS-Nuorisohiihtojen pisteiden maratontaulukko. Sen voi avata sivun alareunan linkistä. Eniten pisteitä kilpailun 17 vuoden historiassa on kerännyt kymmenen kertaa voittanut Pöytyän Urheilijat. Nousiaisten Alku on toisena viidellä voitolla. Vuoden 2013 kilpailun voittaja Raision Kuula on kolmas.

Pisteille on päässyt koko historian aikana 47 seuraa. Viimeksi kilpailuun osallistui 13 seuraa.

Taulukossa kunkin vuoden ensimmäisen, toisen ja kolmannen pisteet on väritetty mitalivärein. 0 pistettä tarkoittaa sitä, että seura on ollut mukana, mutta ei saanut pisteitä. Viiva tarkoittaa sitä, että seura ei ollut mukana.

Kannattaa huomata, että taulukossa on kaksi sivua.